GRADINITA”ION CREANGA” ZAGON

GRADINITA ION CREANGA-ZAGON_01.JPGGRADINITA ION CREANGA-ZAGON_02.JPGGRADINITA ION CREANGA-ZAGON_03.JPGGRADINITA ION CREANGA-ZAGON_04.JPGGRADINITA ION CREANGA-ZAGON_05.JPGGRADINITA ION CREANGA-ZAGON_06.JPGGRADINITA ION CREANGA-ZAGON_07.JPGGRADINITA ION CREANGA-ZAGON_08.JPGGRADINITA ION CREANGA-ZAGON_09.JPGGRADINITA ION CREANGA-ZAGON_10.JPGGRADINITA ION CREANGA-ZAGON_11.JPG

            1.Prezentarea gradinitei

             Denumirea unitatii de invatamant:”Gradinita Ion Creanga”

            Adresa:Zagon,nr 924, jud. Covasna

                        Tel.:0267343127

            Structuri arondate:

             Forma de invatamant- invatamant prescolar- 4 grupe

           

            2.Scurt istoric:

                        Aceasta gradinita a fost construita in jurul anului 1980, devenind unitate de sine statatoare, pana atunci activitatea desfasurandu-se in cadrul scolii. Constructia a fost proiectata pentru a corespunde regimului unei gradinite cu program prelungit, venind in ajutorul muncitorilor C.A.P.. In anul 1984 s-a dat in folosinta insa ca gradinita cu program normal, numindu-se “ Gradinita cu program normal , nr.2, Zagon. Din anul anul 1991 gradinita poarta numele unui cunoscut si iubit scriitor: “Ion Creanga” pornind de la ideea ca povestile acestuia sunt studiate si iubite de copii. In cadrul acestei gradinite sunt inscrisi 76 de copii repartizati in patru grupe omogene: mica , mijlocie, mare si pregatitoare.Gradinita dispune de conditii mai bune decat in anii anteriori benificiind de apa curenta si instalatie sanitara.

           

            3. Specificul gradinitei:

                        Gradinita dispune de cadre didactice calificate, doua titulare, doua suplinitoare calificate. Dintre acestea doua cu grad didactic definitivat. Copiii beneficiaza de coditii prospere dezvoltarii armonioase specifice particularitatilor de varsta. Gradinita a fost dotata cu mobilier nou spatiul educativ fiind unul atractiv si stimulant corespunzator pentru desfasurarea activitatilor pe centre, integrate si aplicarii metodelor noi asigurand o invatare activa. De asemenea in scopul dezvoltarii psiho- motrice importatnte la aceasta varsta desfasuram activitatile de sport in sala specific amenajata dotata cu materiale necesare. Colaborarea gradinita- familie asigura implicarea parintilor in activitatea desfasurata in grupa astfel urmarindu-se un scop comun: dezvoltarea unor personalitati stabile cu o stima de sine ridicata si sociabile. In acelasi scop desfasuram programul cu parintii “Educam asa”.

                        Instalatia sanitara din interior ajuta la dezvoltarea deprinderilor de igiena sanitara. Aceasta a fost obtinuta prin implicarea cadrelor in Programul Educativ Phare RO 2000. Cadrele asigura sanse egale tinand seama de particularitatile individuale si de varsta ale copiilor.

            4. Activitati specifice

`                       a. Activitati extracurriculare:

-          serbari cu diferite ocazii, drumetii, observari in aer liber, participarea la festivalul copiilor de 1 Iunie.

                         b. Activitati cu parintii:

                                    - programul educativ “Educam asa”,

                                    - activitati deschise .